Muzeul de istorie

Muzeul de istorie si etnografie din comuna Baia este gazduit in Casa primariei din secolul al XIX-lea, cladire construita in timpul lui Alexandru Ioan Cuza.

Initial muzeul a functionat in alte locatii si a fost mutat in acest spatiu din anul 1999. El cuprinde doau sectii: cea de istorie si cea de etnografie.

Sectia de istorie a muzeului cuprinde exponate apartinand epocii neolitice, antice, medievala, moderna si contemporana, aranjate in ordine cronologica.

Intr-o incapaere a muzeului sunt expuse obiecte desoperite in urma cercetailor arhelogice din zona: un maxilar de mamut, ceramica de tip Precucuteni, Cucuteni, Hallstatt, Santana de Mures, o ghiulea de piatra perforata, cahle de soba din lut ars din secolul al XV-lea, cu diferite motive ornamentale, ceramica medievala si moderna, lucrata manual sau la roata olarului.

In cadrul expozitiei sunt prezentate si obiecte de fierarie, precum chei fabricate in secolele XIV-XV, dar si brazdare, fiare de plug, balamale, lacate cilindrice, scoabe, tatane de usa, incuietori, varfuri de lance, catarame si halebarde.

Pentru amintirea epocii in care a fost construita cladirea muzeului este expus un tablou in care sunt reprezentati Alexandru Ioan Cuza si Doamna Elena, doua personalitati iubite si respectate la vremea lor.

Muzeul de istorie si etnografie - sectiunea istorica from Comuna Baia on Vimeo.


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene si a Guvernului României.