Prezentare generală

Prezentare generală

Comuna Baia face parte din structura Judeţului Suceava, fiind una dintre cele mai vechi aşezări de la est de Carpaţi. Ca si poziţionare geografică, comuna Baia se află situată în partea de sud-est a judeţului, la 9 km distanţă de Municipiul Fălticeni.

Detalii

Comunitate

Comunitate

Comuna Baia a fost populata de sașii transilvăneni care au trecut în Moldova după marea invazie mongolă din 1241. Prezența acestora transpare și din faptul că orașul medieval a avut un sigiliu cu legenda în limba latină. De la această comunitate ...

Detalii

Obiceiuri şi tradiţii

Obiceiuri şi tradiţii

O bună parte din datinile şi obiceiurile din bătrâni se mai păstrează şi astăzi în Comuna Baia. Strâns legate de anumite sărbători religoase şi ritualuri ancestrale, aceste obiceiuri se transformă în adevărate spectacole de muzică, dans, port ...

Detalii


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene si a Guvernului României.