Legenda "Groapa lui Hârjap"

Localitatea Baia este situată în sudul judeţului Suceava, într-o regiune marcată de istorie şi tradiţie, o sinteză a armoniei şi frumuseţii, care renasc în fiecare călător, melancolii a unor vremuri demult apuse. Misterioasele ctitorii construite de mari domnitori şi boieri moldoveni (Muşatinii, Alexandru cel Bun, Ştefan cel Mare, Petru Rareş, Familia Movileştilor, şi alţii), parcă ne şoptesc amintiri ale unor vremuri glorioase când voievozii luptau cu vitejie pentru credinţele lor.

Context istoric

Începuturile Băii se pierd în negurile vremurilor. Primele pagini ale istoriei oraşului se leagă de coloniştii saşi transilvăneni. Aceştia s-au aşezat pe frumoasele meleaguri moldave în urma marii invazii a mongolilor din anul 1241. La est de Carpaţi au gasit un loc bogat şi liniştit, prielnic pentru a-şi desfăşura activităţile de meşteşugari. Dealtfel bogatele resurse naturale ale zonei şi poziţionarea geografică au oferit condiţii prielnice...

Continuare »

Traseul turistic “Groapa lui Hârjap”

Pentru turistul însetat de cunoaştere, nimic nu poate fi mai interesant decât o excursie în comuna Baia, loc încărcat de istorie, tradiţie si credinţă. Un traseu turistic în localitate nu poate ocoli obiective de interes istoric şi arhitectonic precum Biserica Albă, ctitorie atribuită lui Ştefan cel Mare, Biserica Adormirii Maicii Domnului construită de Petru Rareş, ruinele fostei Catedrale Catolice, ridicată de Alexandru cel Bun sau Muzeul comunal cu secţiile de istorie şi etnografie...

Continuare »


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene si a Guvernului României.